
سبک زندگی
با قوانین آپارتمان نشینی آشنا شوید
آیا با قوانین آپارتمان نشینی آشنایی دارید؟ با توسعه زندگی آپارتمان نشینی، پای قواعد و قوانین تازهای به زندگی انسانها باز شدهاست که باید به منظور تامین رفاه خود و دیگران به آن توجه داشت. باید اعتراف کرد که کیفیت و نوع زندگی ما در مقایسه با چند سال گذشته بسیار متفاوت شده است.
در سالهای نه چندان دور، خانوادهها در خانههای ویلایی بزرگ زندگی میکردند و ارتباط زیادی با همسایگان داشتند. اما حالا به لطف پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی، شهرنشینی گسترش پیدا کرده است و دیگر خبری از آن خانههای بزرگ ویلایی نیست.
در حال حاضر برای پاسخگویی به تقاضای شهرنشینی افراد، ساختمانهای چند طبقه تدارک دیده شده است و خرید آپارتمان رونق زیادی پیدا کرده است. به این ترتیب اغلب خانوادهها در خانههایی با متراژ پایینتر سکونت دارند.

آپارتمان نشینی خوبیها و بدیهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال رسیدگی به خانههای آپارتمانی بسیار راحتتر از خانههای حیاطدار و ویلایی است. اما از سوی دیگر لازم است تا به دلیل همجواری بیشتر با همسایهها به قواعد و قوانین آپارتمان نشینی پایبند بود. زیرا در غیر این صورت رفاه و آسایش سایرین تحت تاثیر منفی قرار میگیرد.
در ادامه برخی از قوانین آپارتمان نشینی را توضیح خواهیم داد.
لزوم پیروی از قوانین آپارتمان نشینی
باید قبول کنیم که با تغییر سلیقه و خواسته انسانها، قواعد و رسوم گذشته نیز دستخوش تغییرات شده است. در گذشته همسایهها به یکدیگر بسیار نزدیک بودند و از سازگاری بسیار خوبی با یکدیگر برخوردار بودند. اما در زندگی آپارتمانی امروز، همسایهها با هم ارتباط چندانی ندارند و چون افراد در طول روز درگیر شلوغیها و کشمکشهای زندگی شهری هستند، علاقه چندانی به تعامل با همسایهها ندارند و ترجیح می دهند تا در زمان استراحت و بازگشت به خانه لطمهای به آسایششان وارد نشود.
همین موضوع موجب شده است تا در زندگی آپارتمان نشینی، ارتباط همسایهها بسیار کمرنگ شود. بنابراین تغییر سلیقه و خواسته افراد در زندگی امروزی و شهری، اهمیت توجه به قوانین آپارتمان نشینی را به همه ما گوشزد می کند.
قوانین کلی زندگی آپارتمان نشینی در یک نگاه
یادتان باشد که در زندگی آپارتمان نشینی، رفاه، امنیت، آسایش و منفعت همسایهها به یکدیگر وابسته است. در واقع هرگونه اقدام درست یا نادرست شما بر کیفیت زندگی خود و همسایهها تاثیر میگذارد. پس با توجه به قوانین زندگی آپارتمان نشینی آسایش خود و دیگران را رقم بزنید.
اگرچه قوانین زندگی آپارتمان نشینی بسیار گسترده و متنوع است، اما دارای چارچوب مشخصی است. در ادامه برخی از قواعد کلی آپارتمان نشینی را ذکر میکنیم.
- فردی را به عنوان مدیر ساختمان انتخاب کنید.
- بر اعمال و رفتار خود و خانواده نظارت دقیق داشته باشید.
- از مشاعات ساختمان استفاده شخصی نکنید.
- نسبت به تامین امنیت ساختمان حساس و وظیفه شناس باشید.
- در پرداخت هزینههای مشترک ساختمان کوتاهی نکنید.
- پیش از امضای قرارداد رهن و اجاره آپارتمان، قوانین حاکم بر ساختمان موردنظرتان را بررسی کنید تا پس از سکونت تابع قوانین باشید.
چرا در آپارتمان نشینی به مدیر ساختمان نیاز است؟
برای اینکه تمامی کارها به طور منظم و بر روی روالی مشخص پیش برود، به مدیر ساختمان نیاز است. به طور کلی بهتر است در تمامی ساختمانها با بیش از 3 واحد، شخصی به عنوان مدیر ساختمان انتخاب شود. به این ترتیب میتوان پس از رد و بدل شدن نظرات و با توجه به جمع بندی نهایی، همسو با منفعت کلی ساختمان تصمیم گرفت.

متاسفانه در آپارتمانهایی که به انتخاب مدیر ساختمان بیتوجه هستند، شاهد افزایش درگیریها و دلخوریها هستیم. برای انتخاب مدیر ساختمان باید جلسهای با حضور تمامی ساکنین برگزار شود تا همه افراد نظر خود را اعلام کنند. در ادامه فردی که بیشترین رای را به عنوان مدیر ساختمان داشته باشد، انتخاب خواهد شد.
یادتان باشد که مدیر ساختمان را از میان مالکان ساختمان انتخاب کنید. در صورتی که مدیر ساختمان از مستاجرین انتخاب شود، مجبور خواهید شد تا پس از پایان یافتن قرارداد اجاره خانه مستاجر مجددا جلسهای را برای انتخاب مدیر ساختمان برگزار کنید.
چگونگی نظارت بر اعمال و رفتار خود در زندگی آپارتمان نشینی
همواره این نکته را به خاطر داشته باشید که در صورت بیتوجهی به اصول زندگی آپارتمان نشینی، همسایهها را به اجبار به روال زندگی شخصی خود وارد خواهید کرد. به عنوان مثال اگر صدای تلویزیون و موزیک را بلند میکنید، به طور ناخواسته همسایهها را وادار میکنید تا به برنامه تلویزیونی یا موزیک مورد علاقه شما گوش دهند! پس بهتر است به منظور احترام گذاشتن به حقوق آنها با صدای کمتری از رسانهها استفاده کنید.

متاسفانه برخی از افراد قوانین آپارتمان نشینی را به کودکان و نوجوانان آموزش نمیدهند. همین موضوع موجب نارضایتی همسایهها میشود. حتما در همان سنین پایین به فرزندانتان در خصوص زندگی آپارتمان نشینی توضیح دهید تا یاد بگیرند که فضای خانه برای بازی فوتبال، کشتی گرفتن و... مناسب نیست.
اگر در ساختمان شما از کنتور مشترک استفاده شده است، در مورد مصرف انرژی وسواس داشته باشید. زیرا در صورت مصرف بیرویه نه تنها خودتان متضرر میشوید، بلکه همسایهها را نیز مجبور به پرداخت هزینههای گزاف میکنید.
چرا نباید از مشاعات استفاده شخصی کنیم؟
از مشاعات ساختمان چه میدانید؟ به طور کلی پارکینگ، حیاط و راهروها از مشاعات ساختمان هستند. یعنی این فضاها به تمامی افراد ساختمان تعلق دارد. به همین دلیل باید با پیروی از قواعد مشخص، از ایجاد هرج و مرج و آشفتگی در این فضاها جلوگیری کرد.
تصور کنید که هر فردی وسایل اضافه خود را در گوشه حیاط یا راهرو جا بدهد. در این شرایط چه بر سر ساختمان خواهد آمد؟ به همین دلیل باید نسبت به بهداشت، نظافت و مرتبی مشاعات ساختمان حساسیت به خرج داد.
در این میان افرادی هستند که با اجاره دادن انباری یا پارکینگ به غریبهها، به فکر منفعت شخصی هستند. این کار واقعا اشتباه و خلاف قانون است. البته میتوان پارکینگ یا انباری را به اهالی داخل ساختمان اجاره داد و این اقدام از لحاظ قانونی منعی ندارد.
اهمیت تامین امنیت ساختمان در زندگی آپارتمان نشینی
تامین امنیت در ساختمان یکی از ضروریترین وظایف ساکنان آن و همچنین از اصلیترین قوانین آپارتمان نشینی است. تمامی ساکنان باید در زمان رفت و آمد از پارکینگ یا درب اصلی آپارتمان، از بسته شدن درب اطمینان حاصل کنند. به این ترتیب از ورود افراد متفرقه به داخل ساختمان جلوگیری میکنند. البته میتوان با پرداخت هزینه دوربین مداربسته به طور اشتراکی، به طور دقیقتر بر رفت و آمدهای ساختمان نظارت داشت.
اهمیت پرداخت هزینههای مشترک ساختمان
به منظور تامین کیفیت زندگی آپارتمان نشینی قوانینی در نظر گرفته شده است. این باید و نبایدها که به عنوان قوانین تملک آپارتمانها شناخته میشود، به زندگی آپارتمان نشینی جهت میدهد. بر طبق یکی از مواد این آیین نامه ساکنان آپارتمان وظیفه دارند تا به طور مداوم هزینهای را بابت نگهداری از ساختمان پرداخت نمایند. این هزینه به طور اشتراکی از تمامی ساکنان گرفته میشود.
در صورتی که ساکنان نسبت به پرداخت این هزینه اشتراکی بیتوجه باشند، مدیر ساختمان میتواند به صورت قانونی اقدام نماید.به این ترتیب به کمک اظهارنامه این حق را از ساکنان طلب میکند. در ادامه ساکنان 10 روز فرصت دارند تا این هزینه را پرداخت نمایند.
در صورت بیتوجهی به این اظهارنامه در طی 10 روز، شکایت خارج از نوبت بررسی میشود و ساکنان موظف هستند تا ضمن پرداخت شارژ ساختمان مبلغی را نیز به عنوان جریمه بپردازند.
چی ملک همراه مطمئن شما در ارائه قوانین آپارتمان نشینی
چی ملک در این مقاله تلاش کرد که با ارائه توضیحات کاربردی در خصوص قوانین آپارتمان نشینی، گامی موثر در بهبود زندگی آپارتمان نشینی بردارد. ضمن اینکه تمامی افرادی که به دنبال خرید یا اجاره خانه در تهران یا شهرستان هستند، میتوانند با استفاده از خدمات گسترده سایت چی ملک بدون نیاز به مراجعه حضوری به فایل های مختلف دسترسی پیدا کنید و منطبق با خواسته و بودجه خود،گزینه ای را انتخاب نمایید.
نویسنده : Super User
تاریخ انتشار :۱۴۰۰/۷/۱۸